Skip to content Skip to footer

KLAUZULA INFORMACYJNA

do formularza kontaktowego

 

  1. Administrator Danych Osobowych

Administratorem Państwa danych osobowych, czyli osobą która odpowiedzialna jest
za przetwarzanie Państwa danych osobowych jest: Ireneusz Hałas, prowadzący działalność gospodarczą pod firmą Hałas Ireneusz IREHA Fizjoterapia i Fizjoprofilaktyka
z siedzibą w Lublinie przy ul. Relaksowa 17/U1, 20-819 Lublin.

Kontakt z Administratorem jest możliwy za pośrednictwem naszej strony internetowej
w formularzu Kontakt https://ireha.pl/kontakt/, oraz telefonicznie pod numerem
508 07 11 77 lub mailowo na adres: [email protected].

  1. Cele i podstawy przetwarzania

Twoje dane, które udostępniasz nam za pomocą formularza kontaktowego, przetwarzamy w celu udzielenia odpowiedzi na przesłaną przez Ciebie wiadomość.

Przetwarzamy również dane osobowe osób, które polubiły nasz profil społecznościowy prowadzony na portalu Facebook®. Dane są przetwarzane w celu umożliwienia prowadzenia i bieżącego zarządzania naszym profilem, w tym w celu komunikowania się ze społecznością oraz organizowaniem wydarzeń, na zasadach określonych funkcjonalnościami oraz regulaminem portalu.

  1. Skąd mamy Twoje dane?

Twoje dane otrzymaliśmy od Ciebie np. podczas wypełniania formularza kontaktowego, rozmowy telefonicznej, czy przy okazji Twoich wizyt na naszej stronie internetowej, gdyż gromadzimy informacje w plikach cookies oraz inne identyfikatory internetowe.

Podajesz nam swoje dane w pełni dobrowolnie, jednakże w przypadku gdy tego nie zrobisz – nasza współpraca będzie utrudniona lub niemożliwa. Nie będziemy mogli odpisać
ci na zadane pytanie.

  1. Odbiorcy danych

Twoje dane osobowe co do zasady wykorzystujemy na własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom, z którymi współpracujemy, czyli z takimi którzy dostarczają nam swoje usługi, abyśmy w sposób prawidłowy mogli wywiązywać się ze swoich obowiązków wobec klientów, pracowników. Są to: dostawcy usług IT, firmy na których serwerach znajduje się nasza strona internetowa oraz poczta elektroniczna, dostawcy oprogramowania i aplikacji, w których przetwarzamy dane osobowe, biuro rachunkowe.

Dbając o bezpieczeństwo Twoich danych, do współpracy wybieramy wyłącznie kontrahentów, którzy dają gwarancję bezpiecznego przetwarzania powierzonych danych osobowych.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych przepisami prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się
na określoną podstawę prawną.

  1. Okres przechowywania danych

Będziemy przechowywać Państwa dane osobowe do chwili załatwienia sprawy, w której zostały one zebrane.

  1. Przysługujące prawa

Niezależnie od podstaw prawnych przetwarzania danych gwarantujemy spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.

W każdym momencie możesz zwrócić się do nas z zapytaniem dlaczego i w jaki sposób przetwarzamy Twoje dane osobowe. Jeśli zauważysz, że Twoje dane są nieprawidłowe albo niekompletne zgłoś to, abyśmy mogli je jak najszybciej poprawić. Masz również prawo do żądania usunięcia swoich danych osobowych lub ograniczenia ich przetwarzania, jeśli przepisy na to pozwalają.

Masz prawo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy przetwarzane są na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym profilowane są dla tego celu.

Jeżeli uznasz, że przetwarzamy Twoje dane osobowe niezgodnie z prawem, przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

  1. Automatyczne przetwarzanie danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane w sposób automatyczny, mogą podlegać profilowaniu jednak nie będą przedmiotem procesu automatycznego podejmowania decyzji, które wywołują skutki prawne.

  1. Dodatkowe informacje

Informujemy również, że Administrator dokłada wszelkich starań, aby zapewnić wszelkie środki fizycznej, technicznej i organizacyjnej ochrony danych osobowych przed ich przypadkowym lub umyślnym zniszczeniem, przypadkową utratą, zmianą, nieuprawnionym ujawnieniem, wykorzystaniem czy dostępem, zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi przepisami

Ta strona uzywa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działac lepiej. Dowiedz się więcej.